Belgium image 608 full

Ondertekend: 85
Doel: 1.000
Ik doe mee! Icon pen

Wat kan jij doen aan de klimaatverandering?

Elke kleine actie maakt een verschil. Verminder je impact op het klimaat, en koop en eet anders. Welke van deze 5 acties kies jij?

 1. Eet seizoensgroenten en -fruit

  Koop fruit en groenten in het juiste seizoen. Die zijn dan zoveel lekkerder! En er wordt minder energie verspild om ze te produceren.

 2. Minder vlees eten

  Wist je dat de productie van vlees en zuivel een grotere impact heeft op het milieu dan alle verkeer en transport samen? Maak je lievelingsgerechten eens klaar met een veggie alternatief.

 3. Steun kleine boeren

  Koop jij ingrediënten bij een plaatselijke boer, je drank via voedselteams of fair trade producten van boeren in het Zuiden? Dan help je rechtstreeks enkele van de 1,5 miljard mensen die van landbouw leven.

 4. Minder verspillen

  Een derde van alle voedsel gaat verloren. Da's niet alleen oneerlijk, maar om dat verspilde voedsel te produceren, wordt ook veel CO2 uitgestoten. Probeer dus minder weg te gooien: plan je maaltijden en ga creatief aan de slag met restjes.

 5. Hergebruik

  Niets leuker dan een originele vondst op een rommelmarkt of in de tweedehandswinkel, toch? En hoe meer spullen jij een tweede leven geeft, hoe minder broeikasgassen er uitgestoten worden om nieuwe producten te maken en transporteren.

Ik groei mee

Samen kunnen we honger en de klimaatverandering tegengaan. Groei jij mee? Kies voor duurzaam!

recent ondertekend

 1. {firstName} doet mee